DIGITALE ATLAS - Wat zijn de functionaliteiten van de digitale Plantyn Algemene Wereldatlas?

De digitale atlas is een Scoodle-applicatie met een schat aan nieuwe mogelijkheden; veel meer dan een bordboek dus. Zo kunnen jij en je leerlingen:

  • kaarten zoeken op verschillende manieren: via de index kan je zoals in de papieren uitgave een kaart vinden. Je kan ook zoeken via een kaartnummer, een thematisch zoekwoord of trefwoord uit het register. 
  • kaarten laag per laag opbouwen aan de hand van de gegevens uit de legende. Zo krijgen leerlingen een beter kaartbegrip. Bovendien is dit ook een hulp voor leerlingen met kleurenblindheid. 
  • kaarten vergelijken door tot 4 kaarten op één scherm af te beelden. Zo leren leerlingen sneller verbanden leggen en kunnen ze groeien in het systeemdenken. 
  • door de integratie van Google Maps ook een overzichtskaart en satellietbeelden bekijken (bij het vergelijken van kaarten) en echte omgeving betrekken via Streetview. Dat maakt de lessen extra boeiend en actueel. 
  • kaarten verrijken met aantekeningen of multimedia (hyperlinks, foto- of videomateriaal). 
  • kaarten opslaan met verrijkingen in eigen werkmappen. Dat kan jij doen ter voorbereiding van een les, maar ook je leerlingen kunnen een atlasportfolio opbouwen.
  • Google Maps integreren

Gerelateerde artikelen

WERELDATLAS - Welke nieuwe kaarten bevat de Plantyn Algemene Wereldatlas 2022?DIGITALE ATLAS - Nieuwe kaarten en (info)grafieken - laatste update 01/06/2023DIGITALE ATLAS - Bevat de digitale Plantyn Algemene Wereldatlas meer kaarten dan de papieren Wereldatlas?DIGITALE ATLAS - Heeft elke leerling een digitale licentie nodig om met de digitale Plantyn Algemene Wereldatlas te kunnen werken?SCOODLE - Kan ik een taak klaarzetten voor mijn leerlingen via de lerarenkit van de Plantyn Algemene Wereldatlas?