13 september 2022

Plantyner in de kijker: Els Degreef

Met haar waakzame ogen leidt projectcoördinator Els de ontwikkeling van nieuwe leermiddelen in goede banen. Ook als ze daarvoor heel wat balletjes tegelijk in de lucht moet houden.

Els heeft haar handen vol aan haar job, want nieuwe leermiddelen beginnen en eindigen bij haar. Haar job omschrijft ze in vijf woorden als volgt: leermiddelen, teamwork, planning, coaching en duizendpoot!

Leermiddelen

Bij Plantyn zetten we de huidige eindtermen voor verschillende vakken om in interactieve methodes op maat van leerlingen. Projectcoördinatoren als Els zorgen ervoor dat alles gestructureerd en overzichtelijk verloopt!

Teamwork

Om die nieuwe leermiddelen uit te denken en uit te werken, schakelt Els de hulp in van verschillende mensen: de uitgever, auteurs, collega’s van productie, … Een knap staaltje teamwork dus!

Planning

Een groot deel van Els’ takenpakket bestaat uit plannen en coördineren. Want alleen als alle teams goed op elkaar afgestemd zijn en de planning tot in de puntjes klopt, is het eindresultaat precies wat het moet zijn.

Coaching

De auteur is de eerste schakel in een lange ketting, en daarmee ook een belangrijke persoon in het hele proces. Els besteedt dan ook veel tijd aan het coachen van auteurs, zodat ze gemotiveerd blijven om te schrijven.

Duizendpoot

Wie een job als projectcoördinator doet, is elke dag met verschillende dingen in de weer. Een raamwerk uittekenen voor een nieuwe methode? Feedback geven op manuscripten? Opleidingen geven aan auteurs? Els doet het allemaal met véél plezier.

Hoe ziet haar werkdag eruit?

Els heeft een bijzonder afwisselende job, maar één ding is elke dag hetzelfde: die lekkere kop koffie om negen uur ‘s ochtends. Daarna opent ze haar mailbox en kijkt ze welke dingen ze dringend moet oppikken.

Vervolgens is het tijd voor het echte werk, en dat is afhankelijk van de fase waarin het team zit bij de ontwikkeling van een nieuwe methode. Van maquettebriefings voorbereiden tot nieuwe leermiddelen promoten of overleg plegen met andere projectcoördinatoren: een doorsnee dag bestaat niet.

En wil het even niet vlotten? Dan kan Els altijd terecht bij haar collega’s, hoe druk iedereen het ook heeft. Dat geldt ook voor leukere dingen, want een feestje bouwen kunnen ze bij Plantyn als de beste!