Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Boekbezoek! Auteur Ish Ait Hamou ging langs bij de zesdejaars van PORTUS Berkenboom

28 maart 2023

Boekbezoek! Auteur Ish Ait Hamou ging langs bij de zesdejaars van PORTUS Berkenboom

De tijd dat boekbesprekingen hand in hand gingen met een samenvatting van het internet, ligt ver achter ons. Toch zeker op PORTUS Berkenboom in Sint-Niklaas, want daar kwam auteur Ish Ait Hamou zélf spreken met de zesdejaars over zijn boek Het moois dat we delen.

Lezen toegankelijk maken

Het moois dat we delen
gaat over Soumia en Luc, die na een tragische gebeurtenis verder proberen te gaan met hun leven. Een boek dat volgens Ait Hamou goed onthaald wordt door veel jongeren, zelfs als ze niet graag lezen: “Net daarom zocht ik naar partners die het boek konden voorstellen aan scholen, en zo ben ik bij de Lijsters van Plantyn beland.”

Met de Lijsters kunnen scholen een voordelig pakket van Nederlandse topliteratuur bestellen, afgestemd op het leesniveau van hun leerlingen. Ait Hamou: “De aantrekkelijke prijs is een grote troef. Zo is het voor scholen en studenten eenvoudiger om literatuur aan te schaffen, wat lezen alleen maar toegankelijker maakt.”

Interactie met de auteur

In de klas van Lucile Hemelaer, leerkracht Nederlands, hebben ze een hele tijd gewerkt rond Het moois dat we delen: “Wij werken erg graag met de Lijsters, omdat leerlingen zo hetzelfde boek op hetzelfde moment kunnen lezen. Daardoor kunnen we in de klas veel dieper ingaan op het boek en het met z’n allen bespreken.” De lezing van Ait Hamou, waar ook de leerlingen enthousiast over zijn, breit een mooi einde aan die lessenreeks: “We hebben al veel lezingen gehad waarbij we gewoon moeten luisteren. Nu hadden we ook interactie met de auteur. Dan kunnen we zelf vragen stellen en onze kijk op het boek laten horen. Dat moet vaker kunnen!” zegt Imke uit 6B.

De Lijsters zijn verkrijgbaar in pakketten of per boek, voor het 1ste tot het 6de middelbaar. Ontdek het aanbod in onze folder en bestel je keuze via de webshop van Plantyn.

Het boek van Ish is nog te bestellen voor het jaar 2023 via de webshop: 'Het moois dat we delen'