6 mei 2022

TIP: verfilmde experimenten WACO en WEZO

Secundair onderwijs

TIP: verfilmde experimenten WACO en WEZO

Wist je al dat alle experimenten in onze wetenschapsmethodes WACO en WEZO voor de tweede graad verfilmd worden? Zo kunnen je leerlingen tijdens het studeren nog eens terugkijken hoe het ook alweer zat. Ook handig als je even geen tijd hebt om het experiment zelf uit te voeren in de klas!

Wetenschappelijke onderzoeksmethode

Heb je even geen toegang tot een labo of moeten er een paar lessen wat sneller gaan? Dan komen de verfilmde experimenten voor de tweede graad tegemoet aan jouw noden. Exact zoals in onze leermiddelen zijn de experimenten opgebouwd volgens de wetenschappelijke onderzoeksmethode. Zo zijn papier en digitaal perfect op elkaar afgestemd en vormen ze één geheel.

Oog voor differentiatie

Het doel van de verfilmde experimenten is om zowel auditief als visueel en praktisch ingestelde leerlingen aan te spreken. Je kan ze inzetten als differentiatiestrategie om bepaalde leerlingen te helpen hun leerproces te visualiseren en zo de leerstof actief te verwerken.

Online toegankelijk

Laat die bunsenbranders, reageerbuisjes en andere labomaterialen af en toe eens rustig liggen: leraar Nick Van Hauwermeiren voert de experimenten in jouw plaats uit. Mengsels indelen, oplossen, elektrische geleiding, reacties … Elk experiment wordt één op één verfilmd en online aangeboden. Dit kan goed van pas komen voor leerlingen die afwezig waren in de les of een bepaald experiment willen herbekijken.

Meer weten over onze methodes voor wetenschappen? Ontdek alles over WEZO (tweede en derde graad, dubbele finaliteit) en WACO (tweede graad, doorstroomfinaliteit).