29 april 2021

Alle WEZO en WACO experimenten verfilmd

Secundair onderwijs

TIP: verfilmde experimenten WACO en WEZO

Wist je al dat alle experimenten in onze wetenschapsmethodes WACO en WEZO voor de tweede graad verfilmd worden? Door alle experimenten vast te leggen op beeld, willen wij jou nog meer ondersteunen.

Wetenschappelijke onderzoeksmethode
Heb je even geen toegang tot een labo of moeten er een paar lessen wat sneller gaan? Dan komen de verfilmde experimenten voor het derde en het vierde jaar tegemoet aan jouw noden. Exact zoals in onze boeken, zijn de experimenten opgebouwd volgens de wetenschappelijke onderzoeksmethode. Zo zijn papier en digitaal perfect op elkaar afgestemd en vormen ze één geheel.

Oog voor differentiatie
Aan de hand van de verfilmingen beogen we om zowel auditief, visueel en praktisch ingestelde leerlingen aan te spreken. Het kan als differentiatiestrategie ingezet worden om bepaalde leerlingen te helpen om hun leerproces te visualiseren en daardoor de leerstof actief te verwerken

Online toegankelijk
Laat die bunsenbranders, reageerbuisjes en andere labomaterialen af en toe eens rustig liggen, leraar Nick Van Hauwermeiren voert de experimenten in jouw plaats uit. Mengsels indelen, oplossen, elektrische geleiding, reacties … Elk experiment wordt één op één verfilmd en online aangeboden. Mochten leerlingen afwezig zijn geweest of een bepaald experiment willen herbekijken, kan dat natuurlijk ook steeds.