27 juni 2021

7 tips voor een heerlijke zomervakantie

7 tips voor een heerlijke zomervakantie

7 tips voor een heerlijke zomervakantie

Nog even aftellen, en het is zomervakantie! Wedden dat je er aan toe bent na dit schooljaar? Zeeën van tijd om te ontspannen, te rusten, of net heel actief bezig te zijn En natuurlijk weet jij hoe je dat wil doen. Maar voor dagen dat de inspiratie het even laat afweten: deze 7 tips en een lijstje.

 1. Leer nieuwe wandelstreken (kennen)
  Ook gebeten door de wandelmicrobe? Nu heb je de tijd om die mooie, nieuwe streken te ontdekken. De lokale toerismedienst bezoeken is altijd een aanrader, maar niet echt nodig. Plan je route gewoon online - via wandelknooppunten of routeyou. Zo bepaal jij waar, hoe lang en hoe ver je wandelen wil. Liever een wandeling die helemaal voor jou uitgestippeld werd? Check de wandelkalender van Walking in Belgium: er is altijd wel een leuke wandeling bij jou in de buurt. En heb je nog jonge kinderen? Volg gewoon in de voetsporen van andere ouders. Grasduin bijvoorbeeld door de wandelgoesting-blog.

 2. Kampeer in stijl of net even anders
  Ik ga kamperen en ik neem … niets mee. Dat is het idee achter glamping; kamperen, maar dan in alle comfort. Vandaag vind je op haast elke zichzelf respecterende camping een ingerichte safaritent of volledig uitgeruste tiny house. Of je boekt een glampingpareltje in de tuin van een particulier, zoals bij GlampingbyElve, in een boomhut of op een boerderij. Net even anders en super gezellig. Je hoeft niet eens voor langere tijd of naar verre, exotische plekken te vertrekken. Een weekendje in Limburg of de Ardennen zijn in een wip geboekt. Dat is het voordeel aan glamping: je hebt er haast geen voorbereiden aan. Gewoon: je koffers, je partner en je kinderen in de auto zetten en gaan.

 3. Reizen en dagjestrippen
  Je legde je reis nog niet vast of je houdt een staycation? Je wil wel weg, maar hebt geen zin om uren het internet af te schuimen of om je reis van a tot z in elkaar te puzzelen? Wip eens binnen op wonderfulwanderings.com. In haar blog vindt je niet alleen toffe binnen- en buitenlandse bestemmingen, maar ook volledig uitgeschreven reisroutes. En ook op Vakantieweb of Tripadvisor vind je tonnen inspiratie. Handig, toch?

 4. Fun & games
  Soms zijn de kleinste dingen gewoon ook de leukste dingen om te doen. Picknicken met je kinderen in het park. Of samen met je vrienden naar de zomerbar trekken om te supporteren voor een voetbalwedstrijd op een groot scherm. Warm weer? Wat dacht je van waterfietsen op een van de provinciale domeinen in België of van een waterballonnengevecht in de tuin. Mag het gekker? Vier een zomerse kerstmis in je tuin: nodig een paar mensen uit voor een barbecue en leg kleine cadeautjes voor elkaar onder
  een opblaasbare palmboom. 

 5. Jezelf lekker verwennen
  Ben je een echte foodie en geniet je van koken? Laat dan nu de masterchef in je los en verwen je partner, kinderen, vrienden of buren met je nieuwste culinaire creaties. Inspiratie? Die vind je overal: snuister in boekhandels, surf naar vlogs, blogs of recepten online, of knip je tv aan om Jeroen of Gordon te volgen. Je ogen laten watertanden? Volg
  jouw favoriete foodie op Instagram.

 6. Jezelf laten verwennen
  Nu het zomervakantie is, mag jij jezelf wel eens laten verwennen. Waarom niet eens een sauna uitproberen, of je inschrijven voor een yoga-weekend? Of boek een massage bij een Ayurvedische of holistische massage-therapeut: wedden dat de stress van het voorbije schooljaar zo van je afglijdt?

 7. Sporten op zijn zomers
  Openluchtzwembaden: ze zijn niet dik gezaaid, maar het is wel heerlijk om er verfrissende baantjes te trekken. Check de druktebarometer of reserveer je plekje. En waarom probeer je deze zomer niet eens iets nieuws: suppen, bijvoorbeeld. Ideaal voor wie de beenspieren wil trainen op het heerlijk koele water. Echte outdoor fans vinden vast meer inspiratie via de Komoot-app of de Farout.be-site.

Heb je er al zin in gekregen? Wij ook. We wensen jou alvast een super leuke en ontspannen zomer. Geniet ervan.