Home   Blijf op de hoogte via onze blog     5 tips voor geëngageerde leerlingen in je digitale les

4 mei 2020

5 tips voor geëngageerde leerlingen in je digitale les

5 tips voor geëngageerde leerlingen in je digitale les
#1 Houd een vinger aan de pols

Normaal gezien zie je je leerlingen dagelijks waardoor ze betrokken blijven bij jouw les en met elkaar. Houd daarom ook tijdens de lockdown een vinger aan de pols door regelmatig contact op te nemen met je leerlingen en ze met elkaar in contact te brengen voor het klasgevoel. Wat dacht je van een virtuele speeltijd met de klas?

#2  Visualiseer en digitaliseer

Thuis is er heel wat meer afleiding dan in de klas. Om daarmee de concurrentie aan te gaan, kan je je lessen of instructies visualiseren of digitaliseren. Denk aan een powerpoint, een filmpje, een tekening… Zo prikkel je ook de oren en de ogen van je leerlingen en blijven ze gefocust op hun computerscherm. 

#3 Breng je les tot leven

Neem je leerlingen op uitstap en beleef een virtueel museumbezoek met je klas. Breng een bezoekje aan het Vaticaanmuseum, het interactieve British Museum of het Brusselse Riolenmuseum. Voor elk vak en voor elke klas wat wils!

#4 Speel in op de actualiteit

Door de coronacrisis zijn er extra journaaluitzendingen, nieuwsartikels en zelfs tweetalige persconferenties. Ideaal om je leerlingen hun Frans te laten oefenen. Waarom eens niet naar de Franse versie van de persconferentie te luisteren? Of laat ze een tweetalige poster met de coronamaatregelen maken.

#5 Duik in het materiaal voorhanden

De juiste uitspraak is belangrijk bij het leren van een nieuwe taal. En wie leert ze dat in het Engels nu beter dan Harry Potter himself? Op Wizarding World vind je een Engelstalig videofragment waarop de wereldberoemde acteur het eerste hoofdstuk voorleest. And there are many more to come! 

Meer tips voor afstandsonderwijs? Bekijk onze Scoodle-tutorial om aan de slag te gaan met een Plantyn methode vanop afstand.