Afstandsleren in het lager onderwijs

Ook in coronatijden blijven wij jullie ondersteunen, zowel online als offline. Wij weten niet op alle vragen een antwoord, maar we doen ons uiterste best om jullie zo goed als mogelijk te helpen. #samentegencorona

PLantyn afstandsleren lageronderwijs header

Samen staan we sterk

Evaluatie- en remediëringsmogelijkheden bij jouw Kanjermethode

Evalueren & remediëren

De Taalkanjers

De Wiskanjers

>
resource-not-found

Heb je nood aan extra evaluatie en remediëring van je leerlingen?

Vorig schooljaar moesten leerkrachten op een andere manier lesgeven en werden leerlingen uit hun vertrouwde schoolomgeving gehaald. Het was onvermijdelijk dat bepaalde leerlingen hierdoor risico liepen op achterstand.

Wij willen dit schooljaar scholen, leerkrachten, ouders en leerlingen opnieuw ondersteunen en een hart onder de riem steken. Daarom bieden wij heel wat handige tools aan en zetten wij sterk in op  evaluaties en remediërend materiaal  voor leerlingen in het basisonderwijs.

Ontdek in de volgende twee tabs al het (extra) materiaal dat je voor De Taalkanjers en De Wiskanjers kan inzetten.

#samentegencorona

Quarantaine tips van Plantyn

We hopen uiteraard dat het niet nodig is, maar in deze onzekere coronaperiode kan je maar beter voorbereid zijn. Moet jouw Kanjerklas plots (voor een deel) in quarantaine? We bieden tips!

Wees voorbereid

Lesgeven op afstand

Extra Tips

Onze Kanjermethodes

>
resource-not-found

#samentegencorona

Wees voorbereid

Het contact met de ouders van je leerlingen is altijd belangrijk, maar in coronatijden misschien nog iets meer dan normaal. Een voorbereide leerkracht is er ook vast en zeker twee waard. Zorg ervoor dat je op een duidelijke en heldere manier communiceert met ouders en dat zij op de hoogte zijn van de klassituatie.  

  1. Licht ouders preventief al in  over wat je zal doen indien (een deel van) de klas in quarantaine moet. Communiceer altijd binnen hetzelfde kanaal en consequent met de ouders.

  2. Zorg dat al je leerlingen hun  login en wachtwoord voor Scoodle Play  kennen en reeds uitgeprobeerd hebben (in de klas en thuis). Je kan een etiket in de agenda kleven of de logingegevens mailen naar de ouders. Je kan dit etiket eenvoudig terugvinden wanneer je naar je klas in Scoodle gaat en op 'Download etiketten' drukt.resource-not-found

Scoodle

Scoodle is jouw digitale boekentas. Ontdek alle mogelijkheden om afstandsleren makkelijk en efficiënt te maken. In de lerarenkit vind je al je lesvoorbereidingen gekoppeld aan lesdoelen, klaargemaakte toetsen en nog veel meer.

resource-not-found

Scoodle Play

Scoodle Play is het gratis oefenplatform waarop jouw leerlingen naar hartenlust de leerstof kunnen inoefenen op verschillende niveaus. Bovendien kunnen zelf op zoek naar informatie met Wizenoze, onze slimme en beveiligde zoekrobot op leesniveau.

Vragen & contact

Heb je een vraag? We helpen je graag!

resource-not-found

Bezoek onze contactpagina.

Hier vind je antwoorden op al jouw vragen en een overzicht van de regioverantwoordelijken.

Contacteer ons