Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Winterse weekends: zo blijf je lekker bezig

12 december 2021

Winterse weekends: zo blijf je lekker bezig

resource-not-found

Basisonderwijs & Secundair onderwijs

Winterse weekends: zo blijf je lekker bezig

Zakken de temperaturen, dan lonken die zetel, zak chips en tweederangs Netflix-serie plots nog meer dan anders. Hoe zorg je deze winter dat je maandagochtend toch íéts kan vertellen over je weekend tegen collega's in de leraarskamer? Laat je inspireren door deze leuke activiteiten voor ijskoude dagen.

Word astronaut voor één dag

Wandelen in de Ardennen: het is een cliché, maar wel een waar je altijd veel plezier aan beleeft. Toch zijn er nog heel wat andere activiteiten in de buurt die de lange autorit de moeite waard maken. Combineer je winterwandeling bijvoorbeeld met een bezoek aan het Euro Space Center in het Waalse dorpje Libin. Je kan er testen hoe goed je het zou doen als astronaut en ontdekken hoe je in de ruimte naar het toilet kan gaan (want dat vraagt toch iedereen zich af?). Verder kan je er echte trainingsoefeningen voor astronauten doen en alles leren over onze historische verkenning van de ruimte. 

The game is on

Het occasionele schaatspartijtje mag natuurlijk niet ontbreken, maar wil je ook eens een grotere kick op de ijspiste beleven? Ga dan ijskarten in het Nederlandse Rucphen. In sessies van 12 minuten maak je met je kart verschillende rondjes over de ijsbaan en probeer je een betere tijd neer te zetten dan je vrienden of familie. Anders dan 'gewoon' karten vraagt ijskarten om nóg meer behendigheid, te danken aan het gladde ijs. Niks voor jou om de controle te verliezen? Blijf dan met beide voeten stevig op de grond staan en waag je aan een indoor VR-game. Je strijdt met of tegen elkaar in een virtuele wereld, die heel wat echter lijkt dan je zou denken.

Winterpret voor binnenblijvers

Ben je op en top huismus, dan is de winter vast een seizoen naar je hart. De wintersfeer breng je makkelijk in huis met de geur van heerlijke lekkernijen (denk: een warme choco from scratch of een stoofpotje van wild dat uren heeft staan pruttelen). Of bak alvast schaamteloos kerstkoekjes – niemand die het weten zal. Niet zo gek op koken en bakken? Gooi het dan over een andere boeg: maak bijvoorbeeld je eigen geurkaarsen of ga online op jacht naar warme dekentjes, donzige tapijten en sfeervolle lampen. Instant gezelligheid gegarandeerd.