22 april 2022

Plantyner in de kijker: Tim Noens

Uitgeverij Plantyn

Plantyner in de kijker: Tim Noens

Een projectcoördinator bij Plantyn, wat doet die eigenlijk hele dagen? Wij vroegen het aan Tim Noens, projectcoördinator voor het vak Nederlands in het secundair onderwijs. Ontdek hoe hij z’n job invult!

Als projectcoördinator is Tim verantwoordelijk voor de ontwikkeling van al het lesmateriaal voor het vak Nederlands. Niet dat hij dat allemaal zelf uitwerkt: daarvoor kan hij rekenen op de hulp van een volledig auteursteam. Zijn taak? Het overzicht bewaren! Als Tim zijn job in 5 woorden moet omschrijven, antwoordt hij: mensgericht, feedback, didactiek, coördineren en Edify.

Mensgericht

Een groot deel van Tims job bestaat uit de samenwerking met auteurs. En dat vraagt om een mensgerichte aanpak. Schrijven kan namelijk best een uitdagend proces zijn, met ups én downs. Wat zijn auteurs ook nodig hebben, Tim staat altijd voor hen klaar.

Feedback

Een occasionele peptalk is niet het enige dat Tim zijn auteurs te bieden heeft. Ze hebben ook nood aan duidelijke feedback over het materiaal dat ze ontwikkelen. En daar voeren ze samen véél gesprekken over.

Didactiek

Het spreekt voor zich dat het lesmateriaal aan bepaalde didactische concepten moet voldoen. Ook dat is voor Tim een boeiend aspect van zijn job: samen met zijn collega Eline gaat hij op zoek naar nieuwe wetenschappelijke inzichten en probeert hij de onderwijswereld mee te krijgen in dat verhaal.

Coördineren

Het woord zegt het zelf: als projectcoördinator moet Tim het hele ontwikkelingsproces coördineren en overzien. Hij zorgt er mee voor dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen en dat de flow van het materiaal goed zit.

Edify

Edify is de ‘achterkant’ van het digitale leerplatform Scoodle. Om oefeningen, kopieerbladen, toetsen … op Scoodle te laten verschijnen, moet je die eerst invoeren in Edify. Ook dat is één van de taken van een projectcoördinator. Als collega’s vragen hebben over Edify, kunnen ze dan ook altijd bij Tim terecht!

Hoe ziet Tims werkdag eruit?

Tims werkdagen zijn sterk afhankelijk van de fase waarin hij zich samen met de auteurs bevindt. Moet er heel wat creatief denk- en schrijfwerk gebeuren? Dan komen ze bijvoorbeeld veel samen om te brainstormen en te overleggen.

Zit het grote werk erop? Dan is het tijd om de puntjes op de i te zetten en moet Tim vooral veel praktische zaken regelen. Zo zorgt hij ervoor dat de afdeling productie weet voor welk materiaal ze rechten moeten aanvragen. Ook communiceert hij over het proevenverkeer nadat een boek is teruggekomen van de taalcorrector.

Wat Tim het meest verrast heeft sinds hij bij Plantyn werkt? Ongetwijfeld het feit dat hij voor veel auteurs echt een vertrouwenspersoon is. Je kan het zo gek niet bedenken of ze kloppen bij hem aan voor advies. Elke werkdag opnieuw!

Wil jij ook aan de slag bij Plantyn? Bekijk dan hier onze vacatures.