12 oktober 2021

Plantyner in de kijker: Stefanie Van Zonhoven

Secundair Onderwijs

Plantyner in de kijker: Stefanie

Een enthousiaste spreekster? Check! Een occasionele knutselaar? Check! Een gemotiveerde sportster? Driemaal check! Jep, dat moet onze Informat-trainer Stefanie zijn. Stefanie is dol op lijstjes om haar leven structuur te geven. En ook op haar twee katten, haar dochtertje Lina en gezellige etentjes, zo nu en dan. Bij Plantyn is ze een ondernemende opleider, in haar vrije tijd zoekt ze een balans tussen nieuwe uitdagingen en zelfzorg. 

Stefanie lijkt wel voor haar naam geboren. Deze zonnige dame woont namelijk niet alleen in Zonhoven, haar achternaam is ook van Zonhoven. Da’s best verwarrend! Gelukkig is Stefanie zelf net heel gestructureerd. Een eigenschap die binnen haar functie als opleider van softwarepakketten voor het onderwijs een vereiste is. Daarnaast denkt ze zelf nieuwe opleidingen uit die binnen een schoolcontext interessant zijn - vertrekkend vanuit haar eigen ervaring als ex-leerkracht.

Stefanie is een expert op het vlak van leren. De vraag die ze zich altijd stelt: Op welke manier kunnen we mensen aan het leren krijgen? Die vraag past ze niet alleen toe op de opleidingen die ze maakt, maar ook op zichzelf. Voldoende variatie, vrijheid en uitdagingen geven haar energie! Bij Plantyn vindt ze de ruimte om bij te leren en haar groeipad vorm te geven. 

Maar soms moet Stefanie de controle even loslaten. Ze laat zich graag verwennen in een lekker restaurant en plant maandelijks massages in. Even volledig resetten en dan kan deze spring-in-’t-veld er weer dubbel zo hard tegen!