Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Plantyner in de kijker: Siel Vloebergh

16 februari 2022

Plantyner in de kijker: Siel Vloebergh

Uitgeverij Plantyn

Plantyner in de kijker: Siel Vloebergh

Siel Vloebergh werkt nog niet zo lang bij Plantyn, maar ze voelde zich hier meteen welkom. Maak kennis met onze nieuwe clusteruitgever!

Vers bij de Plantynpers: clusteruitgever Siel. Ook al ging ze pas recent bij ons aan de slag, ze kent haar job nu al door en door. Vraag je haar wat die job precies inhoudt, dan vat ze dat vlotjes samen in vijf woorden: team, overleg, ontwikkelingen, netwerk en divers.

Team

Siel begeleidt een team van uitgevers voor vakken als economie, geschiedenis en PAV. Ze helpt hen om concepten te bedenken, het productaanbod uit te breiden en vakoverkoepelende zaken te integreren in de leeroplossingen.

Overleg

Babbelen, dat doet Siel de hele dag. Zowel met haar eigen team als met andere afdelingen gaat ze regelmatig in overleg, bijvoorbeeld om zaken af te stemmen of informatie te laten doorstromen.

Ontwikkelingen

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen: ook in Siels job is dat heel belangrijk. Niet alleen om het aanbod van Plantyn te verbeteren, maar ook om onze visie op onderwijs scherp te houden. Zo bieden we scholen en leerkrachten de best mogelijke ondersteuning.

Netwerk

Netwerken is voor Siel dagelijkse kost. Zo krijgt ze nuttige informatie over de verschillende vakken, die de uitgevers kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van leeroplossingen.

Divers

Veel mensen dromen van een gevarieerde job. Siel hééft er eentje: voor haar is elke dag helemaal anders. En dat komt goed uit, want Siel is allesbehalve een gewoontedier!

Hoe ziet haar werkdag eruit?

Een werkdag van Siel begint en eindigt hoogstwaarschijnlijk … op de baan. Als clusteruitgever heeft ze heel wat meetings in haar agenda staan en rijdt ze dus geregeld van her naar der.

Toch hoor je Siel niet klagen: stilzitten is niet aan haar besteed. Ze houdt dan ook van de variatie die haar job te bieden heeft. ‘s Ochtends een junior uitgever helpen bij de publicatie van z’n eerste handboek? ‘s Middags kijken of er een samenwerking in zit met die ene illustrator? Ze doet het allemaal even graag.

De week afsluiten doet Siel liefst van al met een gezellige afterwork. Wijntje of mocktail in de hand, een fijne babbel en dan: op naar een weekend dat net zoveel afwisseling kent als haar job!

Wil je samen met Siel nieuwe, verfrissende leeroplossingen creëren? Bekijk dan hier onze vacatures.