Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Plantyner in de kijker: Rudi Janssens

25 maart 2022

Plantyner in de kijker: Rudi Janssens

Uitgeverij Plantyn

Plantyner in de kijker: Rudi Janssens

Rudi Janssens: wat doet hij, wat drijft hem? Niemand die daar beter op kan antwoorden dan hijzelf, toch? Hier kom je dan ook alles te weten over onze Head of Products.

Online meetings: Rudi is er van ‘s ochtends tot ‘s avonds mee in de weer. Met volle goesting, weliswaar, want als Head of Products bij Plantyn mag hij verschillende ontwikkelteams van dichtbij opvolgen. Zijn job in vijf woorden? Product, ontwikkeling, software, UX en prioriteiten.

Product

Rudi bewaart het overzicht over alle digitale producten die Plantyn voor haar klanten ontwikkelt. Denk aan educatieve platformen als Scoodle (voor leerlingen en leerkrachten), maar ook aan ondersteunende en administratieve software als Scoodle Track of Informat.

Ontwikkeling

Ontwikkelen is de kern van Rudi’s job. Zo leidt hij verschillende zelfsturende teams, die samen bouwen aan de ontwikkeling van slimme leeroplossingen en opvolgsystemen. Het doel? Een meerwaarde vormen voor leerlingen en leerkrachten.

Software

Het resultaat van Rudi’s inspanningen is altijd een softwarepakket dat via de cloud beschikbaar is voor de klanten van Plantyn. Daarbij kan hij rekenen op de expertise van product owners, UX-designers en engineers.

UX

UX staat voor ‘user experience’ of gebruikerservaring. Het is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van software: UX-designers denken vanuit het standpunt van gebruikers en proberen het hen zo makkelijk mogelijk te maken om met de software aan de slag te gaan.

Prioriteiten

Bij de ontwikkeling van software zijn er oneindig veel ideeën, maar niet oneindig veel middelen. De uitdaging voor Rudi is om op een doordachte manier keuzes te maken, liefst op basis van cijfermateriaal en in overleg. Wat doen we wel, wat niet? Wat nu, wat later? Hoewel kiezen altijd een beetje verliezen is, is niet kiezen dat nog veel meer!

Hoe ziet zijn werkdag eruit?

Rudi’s werkdag begint en eindigt bij hem thuis. Van telewerken is hij dan ook een grote fan: als je elke dag meetings hebt met teams in verschillende kantoren, is het het makkelijkst om dat gewoon online te doen.

En die meetings beginnen al vroeg, vrijwel meteen na z’n dagelijkse ochtendwandeling met de hond. ‘s Middags gaat Rudi wederom op pad met de hond, gevolgd door een korte lunchpauze en … nog meer meetings!

Tegen het einde van de namiddag trekt Rudi tijd uit voor wat hij ‘focuswerk’ noemt en wat administratie. Hoe hij de dag afrondt? Je raadt het al: hoogstwaarschijnlijk met z’n hond!

Wil jij ook aan de slag bij Plantyn? Bekijk dan hier onze vacatures.