Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Plantyner in de kijker: Katrien Ceulemans

13 december 2022

Plantyner in de kijker: Katrien Ceulemans

“Plantyn is écht een warme plek voor de mensen die er werken”, vindt Katrien Ceulemans, Head of Learning Solutions. Haar job houdt in dat ze elke dag werkt aan de samenhang van de portfolio’s, de processen en de visie binnen alle afdelingen van Plantyn. Klinkt vaag? We vroegen haar om meer uitleg!

Dat Katrien hier graag werkt, merk je ook aan de manier waarop ze haar job samenvat: “Ik kies bewust voor 5 werkwoorden, want ik hou ervan om samen te werken aan een mooie toekomst voor ons onderwijs.” Welke 5 werkwoorden dat zijn? Strategisch denken, verbinden, motiveren, organiseren en leren!

Strategisch denken

Een van Katriens belangrijkste taken is uitklaren welke weg Plantyn de komende 5 jaar zal inslaan. Om dat concreet te maken, werkt ze tactische plannen en pilootprojecten uit.

Verbinden

Katrien probeert alle teams op één lijn te krijgen, zodat iedereen als één blok achter de plannen staat. En dat is vaak een zoekproces. Zo moet ze onder andere rekening houden met Franstalige en Nederlandstalige klantensegmenten, basis- en secundair onderwijs.

Motiveren

Plantyn is een gezamenlijk project, waar veel mensen en teams een rol in spelen. Katrien probeert iedereen de nodige energie en goesting te geven om dat project met z’n allen te realiseren.

Organiseren

Omdat Katrien deel uitmaakt van het management van Plantyn, zet ze veel projecten en nieuwigheden op touw. Organiseren kan ze dan ook als geen ander.

Leren

De link tussen ‘leren’ en Plantyn is vanzelfsprekend. Maar voor Katrien is er ook een verband met haar job: een lerende attitude houdt je in beweging en helpt Plantyn groeien. Ze houdt haar ogen en oren dan ook goed open!

Hoe ziet haar dag eruit?

Een typische werkdag bestaat niet voor Katrien, wel een typische werkweek. Zo zit ze op maandagen samen met het management om de lopende zaken voor Plantyn te bespreken, geeft ze die informatie op dinsdagen door aan de uitgeefmanagers en helpt ze op (sommige) donderdagen mee aan de werking en organisatie van Plantyns Franstalige tak: Éditions Plantyn.

Wat wel bijna elke dag terugkeert, zijn Katriens ‘reflectiemomenten’ op de fiets. Terwijl ze naar kantoor rijdt, komt ze vaak tot de meest creatieve ideeën of inzichten. Die tip nemen we zeker mee!