12 mei 2022

Plantyner in de kijker: Kaat Marynissen

Uitgeverij Plantyn

Plantyner in de kijker: Kaat Marynissen

Zit je als basisschool met vragen over het aanbod van Plantyn? Dan weet je snel waar je moet zijn: bij een van onze regioverantwoordelijken! Een job die onze collega Kaat Marynissen met veel plezier uitoefent. 

Regioverantwoordelijke, da’s een job waar je veel bij moet babbelen. Zo is Kaat het eerste aanspreekpunt voor alle vragen over de leermiddelen van Plantyn in het basisonderwijs. Ook begeleidt ze scholen die net gestart zijn met een nieuwe leermethode, zodat ze meteen goed op weg kunnen. De 5 kernwoorden van haar job? Kanjermethodes, schoolbezoeken, gevarieerd, leerrijk en teamwork!

Kanjermethodes

De scholen in Kaats regio vragen haar vooral om uitleg over de Kanjermethodes van Plantyn. Ofwel: De Taalkanjers, Wereldkanjers, De Wiskanjers en De Wiskanjers – IJsbergversie. Vanaf schooljaar 2022-2023 komt daar ook de nieuwe methode, Casse-cou, voor Frans bij!

Schoolbezoeken

Tijdens de coronacrisis verliep al dat babbelen en uitleg geven volledig digitaal. Gelukkig mag Kaat nu opnieuw schoolbezoeken doen om de leermethodes voor te stellen aan directies en teams. Een van de redenen waarom ze haar job zo graag doet!

Gevarieerd

Elke school is anders, en elke school zit dan ook met andere vragen. Kaats job is daarom nooit hetzelfde. Elke dag ontmoet ze nieuwe mensen en komen er andere uitdagingen op haar pad.

Leerrijk

Scholen krijgen veel antwoorden van Kaat, maar omgekeerd leert ook zij heel wat bij van hen. En ook van haar eigen collega’s steekt ze regelmatig iets op!

Teamwork

Kaat is lang niet de enige regioverantwoordelijke bij Plantyn: samen met 6 collega’s vormt zij het ‘ team basisonderwijs ’. Dagelijks horen ze elkaar via WhatsApp of per telefoon.

Hoe ziet Kaats dag eruit?

Zoals bij veel collega’s bij Plantyn, zijn ook Kaats dagen nooit hetzelfde. Soms moet ze om 9 uur al de baan op, andere keren hangt ze ‘s ochtends vroeg aan de lijn met haar collega’s of scholen.

Schoolbezoeken vinden vooral plaats over de middag, tijdens een personeelsvergadering na schooltijd of op een pedagogische studiedag.

Sommige dagen zijn wel héél bijzonder … zoals die keer dat collega Karin mee in de auto zat toen Kaat hoogzwanger was. Kaat voelde dat er iets aan de hand was, waarop Karin haar meteen naar de spoedafdeling bracht. Drie dagen later was ze mama van een dochter. En het toeval wil dat Karins kleinkind in de kamer naast Kaat lag!

Heb je vragen over onze methodes? Stel ze aan Kaat of één van onze andere regioverantwoordelijken .