Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Plantyner in de kijker: Fabian Louis

30 november 2023

Plantyner in de kijker: Fabian Louis

Zin om auteur te worden bij Plantyn? Grote kans dat je eerst een babbel zal slaan met Fabian Louis, die als auteursmanager veel van onze schrijvers onder zijn hoede neemt. Maarre ... zorg wel dat je vroeg uit de veren bent, want Fabians werkdag start al bij zonsopgang! 

Als auteursmanager is Fabian degene die nieuwe auteurs welkom heet bij Plantyn en de juiste auteur mee aan de juiste leeroplossing koppelt. Zijn job in 5 woorden? Auteurs, cont(r)act, traject, pedagogie en oplossingen! 

Auteurs 

Geen grote verrassing dat auteurs centraal staan in Fabians job: als auteursmanager is hij hun eerste aanspreekpunt. Van de eerste sollicitatie tot de laatste evaluatie: Fabian staat altijd paraat. 

Cont(r)act 

Elke samenwerking begint natuurlijk met een contract. Maar na de handtekening verdwijnt Fabian allesbehalve uit beeld. Hij blijft auteurs opvolgen en bijstaan, want een blijvend contact is cruciaal voor een mooi eindresultaat. 

Traject 

Auteur worden bij Plantyn is een fijne, maar ook intense ervaring. Er komt veel bij kijken, en net daarom zijn mensen als Fabian nodig: hij leidt het hele traject van begin tot eind in goede banen. 

Pedagogie 

Meewerken aan een leeroplossing is ook een beetje opvoeden. Voor Fabian is het pedagogische luik van zijn job dan ook niet te onderschatten.

Oplossingen 

Fabian komt dagelijks in contact met verschillende mensen. Zijn 25 jaar ervaring in de sector, en dat in meerdere functies, komt daarbij goed van pas: zo kan hij ieders noden goed begrijpen en snel tot oplossingen komen. 

Hoe ziet Fabians dag eruit? 

Fabian is een vroege vogel, wat betekent dat zijn dag begint zodra de zon opkomt. Het ideale moment om in alle rust véél gedaan te krijgen.

Zodra de collega’s hun laptop opendoen, beginnen de meetings. En dat zijn er heel wat. Zo zit Fabian niet alleen geregeld samen met auteurs en editoriale ploegen, maar ook met het juridische team van Plantyn.

Geen meetings meer? Geen zorgen: Fabian weet altijd wat te doen. Gesprekken voorbereiden, vragen beantwoorden, verslagen uitschrijven, … Werk genoeg!

Wil je graag als auteur meewerken aan een van onze leeroplossingen? Bekijk hier onze vacatures — misschien neemt Fabian binnenkort contact met je op!