Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Plantyner in de kijker: Elise Joris

23 mei 2023

Plantyner in de kijker: Elise Joris

Benieuwd wie of wat er achter onze Plantyn Academy zit? Wel, Elise Joris is het antwoord: onze Training & Documentation Specialist, die een groot deel van onze e-learnings en webinars voor leerkrachten in goede banen leidt. Tijd om even kennis te maken!

Wat hebben leerkrachten nodig om zo goed mogelijk aan de slag te gaan met de leeroplossingen en platformen van Plantyn? Het is een vraag waar Elise hele dagen op broedt, en gelukkig vindt ze daar ook antwoorden op. Als Training & Documentation Specialist giet ze die stuk voor stuk in handig opleidingsmateriaal. Haar job in vijf woorden: klantgericht, training, documentatie, proactief en overleg.

Klantgericht

In Elises team is er maar één vraag die telt: wat zijn de noden van leerkrachten? Of ja, twee dan: hoe kunnen we hen het best ondersteunen? Elise ziet zichzelf en haar collega’s als echte partners van leerkrachten, die lesgeven zo makkelijk mogelijk maken.

Training

Het spreekt misschien voor zich, maar net daarom mag ‘training’ niet in het lijstje ontbreken. Dankzij de cursussen die Elise mee ontwikkelt kunnen leerkrachten zélf nog eens op de schoolbanken plaatsnemen.

Documentatie

Om de trainingen te vervolledigen werkt Elise allerlei documentatie uit. Denk aan stappenplannen, instructievideo’s … Geregeld duikt ze daarvoor mee de opnamestudio in. Ook coördineert ze de praktische kant van webinars: ze zorgt dat alles goed verloopt en dat iedereen makkelijk toegang krijgt.

Overleg

Elise bepaalt natuurlijk niet in haar eentje wat er allemaal in de trainingen aan bod komt. Ze kan rekenen op de kennis van heel wat experts binnen Plantyn, waarmee ze regelmatig samenzit. Ook met haar eigen team overlegt Elise wekelijks hoe het staat met lopende projecten.

Proactief

Misschien wel de grootste uitdaging van Elise: antwoorden klaar hebben op vragen van leerkrachten, nog vóór ze die vragen stellen. Door daar proactief over na te denken, kan ze leerkrachten helpen om gerust en geïnformeerd aan het schooljaar te starten.

Hoe ziet haar werkdag eruit?

Elises werkdag begint uitzonderlijk vroeg … namelijk de dag voordien! Elke avond checkt ze alvast wat er de volgende dag op de planning staat, zodat ze goed voorbereid aan de slag kan. ‘s Ochtends bekijkt ze als eerste alle e-mails en berichtjes die zijn binnengekomen.

Is er niets dringends en gaat er geen vergadering door? Dan werkt ze verder op haar projecten: scripts schrijven, sleutelen aan de structuur van een e-learning, een instructiefilmpje monteren … Variatie genoeg. En hoewel Elise haar job geweldig vindt, zal ze altijd tijd maken om te lunchen met collega’s. Een heerlijk rustmoment, om er daarna weer stevig in te vliegen!

Benieuwd naar onze vacatures?