Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Maak zelf een luchtmeter met je leerlingen

29 maart 2022

Maak zelf een luchtmeter met je leerlingen

resource-not-found

Basisonderwijs

Maak zelf een luchtmeter met je leerlingen

Er is niks fijns aan fijn stof, maar weten je leerlingen dat ook? Via het project Luchtpijp ontdekken jullie op een interactieve manier waarom gezonde lucht o zo belangrijk voor ons is. En dat door zélf de handen uit de mouwen te steken: het educatief pakket omvat alles wat je nodig hebt om samen een luchtmeter in elkaar te knutselen!

Waarom zelf een luchtmeter maken?

Hoe staat het met de luchtkwaliteit rond jouw school? Geen betere manier om dat samen met je leerlingen te ontdekken dan met een zelfgemaakte luchtmeter. Zij blij, want: ze kunnen creatief aan de slag! Jij blij, want: door het onderwerp tastbaar te maken, steken je leerlingen er sneller wat van op. Met de luchtmeter kunnen jullie elke dag de kwaliteit van de lucht controleren en nauw opvolgen. Ook voegt Luchtpijp elke meter toe aan een kaart met alle meetpunten in Europa. Leuk om te vergelijken!

Wat houdt het pakket in?

Het pakket omvat allereerst twee introductielessen rond de problematiek van luchtvervuiling en fijn stof. Aan de hand van proefjes, filmpjes en oefeningen ontdekken je leerlingen op een interactieve manier wat die problematiek nu precies inhoudt. Daarna komt het leuke deel: een eigen luchtmeter bouwen! Ook alle onderdelen die je daarvoor nodig hebt, vind je terug in het pakket.

Zo bestel je je luchtmeterpakket

Vraag je luchtmeterpakket aan via [email protected]. Vermeld daarbij de naam van je school en de gegevens van de contactpersoon. In 2022 kost een pakket € 75. Daarmee kan je in één klas aan de slag. Op de website van Luchtpijp kan je alle praktische info nalezen. Veel plezier!