Afstandsleren in het lager onderwijs

Ook in coronatijden blijven wij jullie ondersteunen, zowel online als offline. Wij weten niet op alle vragen een antwoord, maar we doen ons uiterste best om jullie zo goed als mogelijk te helpen. #samentegencorona

PLantyn afstandsleren lageronderwijs header

#samentegencorona

Quarantaine tips van Plantyn

We hopen uiteraard dat het niet nodig is, maar in deze onzekere coronaperiode kan je maar beter voorbereid zijn. Moet jouw klas plots (voor een deel) in quarantaine? We bieden tips!

Wees voorbereid

Lesgeven op afstand

Extra Tips

Onze Kanjermethodes

>
resource-not-found

#samentegencorona

Wees voorbereid

Het contact met de ouders van je leerlingen is altijd belangrijk, maar in coronatijden misschien nog iets meer dan normaal. Een voorbereide leerkracht is er ook vast en zeker twee waard. Zorg ervoor dat je op een duidelijke en heldere manier communiceert met ouders en dat zij op de hoogte zijn van de klassituatie.  

  1. Licht ouders preventief al in  over wat je zal doen indien (een deel van) de klas in quarantaine moet. Communiceer altijd binnen hetzelfde kanaal en consequent met de ouders.

  2. Gebruik je een Kanjermethode van Plantyn? Zorg dat al je leerlingen hun  login en wachtwoord voor Scoodle Play  kennen en reeds uitgeprobeerd hebben (in de klas en thuis). Je kan een etiket in de agenda kleven of de logingegevens mailen naar de ouders. Je kan dit etiket eenvoudig terugvinden wanneer je naar je klas in Scoodle gaat en op 'Download etiketten' drukt.Vragen & contact

Heb je een vraag? We helpen je graag!

resource-not-found

Bezoek onze contactpagina.

Hier vind je antwoorden op al jouw vragen en een overzicht van de regioverantwoordelijken.

Contacteer ons