Profielen- en rechtenbeheer voor beheerders


Het rechten- en profielenbeheer zorgt voor de beveiliging van de schoolgegevens en bepaalt de toegankelijkheid van de gebruikers binnen een schoolbrede organisatie. Op deze manier kunnen Scoodle-beheerders flexibel de rechten van gebruikers instellen en aanpassen.

Dit betekent dat leerkrachten de klassen die ze nodig hebben niet zelf kunnen toevoegen via hun dashboard. Opdat de leerkrachten in het nieuwe schooljaar vlot van start kunnen gaan, is het dus erg belangrijk dat de beheerder deze rechten correct instelt bij de schooljaarovergang.

Dit is belangrijk voor scholen die werken met de klasagenda, Scoodle Play en/of Scoodle Track.
Let op! Maken jullie als school geen gebruik van de klasagenda, maar willen de leerkrachten wél gebruik maken van de remediëringsmodule (in Scoodle Sprint)? Dan is het ook noodzakelijk om voor de leerkrachten bij profielen 'toegang tot klasagenda' aan te vinken. De remediëringsmodule bevindt zich namelijk in de klasagenda.

 

In bijlage vind je ook een handleiding om alles eens rustig na te lezen.

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de gerelateerde artikelen of neem via dit formulier contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.