resource-not-found

Op deze pagina ontdek je nog heel wat extra's om rond zelfvertrouwen en talenten te werken in de klas.

  • Kinder- en jeugdpsychologe Joke Benoot deelt in korte video's waardevolle inzichten en praktische tips voor het boosten van zelfvertrouwen in jouw klas.

  • Download het gratis lespakket rond talenten van de Sidekick Sam Academy. Hiermee ondersteun je leerlingen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun unieke talenten.

  • Wil je meer weten over het geven van krachtige complimenten? Bekijk dan de uitgebreide video waarin je interessante inzichten krijgt in hoe je effectief complimenten kunt geven.

Nood aan extra talentenkaartjes en werkvormen?

Voor kleuteronderwijs:

Voor lager onderwijs:

Waarom en hoe zelfvertrouwen versterken?

Kinder- en jeugdpsychologe Joke Benoot begeleid je door de essentie van zelfvertrouwen en waarom het zo cruciaal is om het te versterken.

Vitamines voor groei

Ontdek de drie 'vitamines voor groei' die nodig zijn voor het cultiveren van zelfvertrouwen: verbondenheid, autonomie en competentie.

Complimenten, talenten en groeimindset

Wat is het belang van complimenten geven, talentgericht werken en een groeimindset? Leer ook waarom je fouten moet omarmen als waardevolle leermomenten.


Bekijk de video van Marleen Borzée ▸

resource-not-found

Gratis lespakket talenten

Met dit lespakket ondersteun je leerlingen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.

Sidekick Sam Academy

Dit Kanjercadeau is tot stand gekomen in samenwerking met de Sidekick Sam Academy.

Dit is een gratis onlineplatform voor alle leerkrachten. Je vindt er elke maand nieuwe lespakketten, podcasts, video's en artikels rond actuele thema's. Van labels en pesten tot armoede, zelfliefde en zoveel meer. Een schat aan informatie om het welbevinden van je leerlingen te boosten.

Registreer je hier gratis en word zelf een echte Sidekick Sam.

De kracht van complimenten

Hoe geef je een sterk compliment? Marleen Borzée, docente aan de UCLL, deelt in deze interessante video mooie inzichten. Download de checklist en ga met de concrete tips en tricks aan de slag in jouw klas.

Download de checklist