Klaar voor het nieuwe schooljaar!

HOEZO is de nieuwe methode natuurwetenschappen waar leerlingen ontdekken, zich verwonderen en leren!
De methode verschijnt in twee versies: HOEZO 1 1u Leerwerkboek en HOEZO 1 2/3u Leerwerkboek.

HOEZO is meer dan een leerwerkboek. We bezorgen je graag enkele hoofdstukken en de extra materialen waarmee we jou als leerkracht ondersteunen. Toetsen, handleiding, online oefeningen … We maken van HOEZO een volledig pakket zodat jij je kan concentreren op je leerlingen.

Start je in september met HOEZO? Het nieuwe leerwerkboek is beschikbaar en de bestellingen gaan de deur uit. Ook de handleiding staat klaar in de lerarenkit op Scoodle. Veel succes in het nieuwe schooljaar!

Sneak preview op Scoodle

Activeer de sneak preview om 90 dagen te kunnen proeven van: Het e-boek met hoofdstuk 1 tot en met 6 van de methode, Een stukje uit de handleiding, Een voorstel tot jaarplan en themaspecifiek extra materiaal zoals toetsvragen, extra experimenten, oplossingen, digitale oefeningen etc.

Troeven

Ontdek en verras

Bekijk meer

Onderzoek en verwonder

Bekijk meer

Oefen en leer

Bekijk meer

Coach je leerling

Bekijk meer

Ontdek en verras

Onthouden gaat zoveel beter als je het waarom en de processen achter de feiten begrijpt. Daarom staat inzicht centraal in HOEZO.

Ontdek, verras en leer

Al wat je zelf ontdekt, onthoud je beter.
Je leerlingen ontdekken zélf de wetenschappelijke theorie vanuit eigen waarnemingen, experimenten, voorkennis of geleide opdrachten. Ze begrijpen de leerstof sneller en kunnen deze nadien beter toepassen.

Leren leren

Op de pagina ‘leren leren’ in elk thema komen de nieuwe begrippen en leerdoelen aan bod. En de leerling krijgt concrete leertips. De ‘mindmap’ biedt een duidelijke structuur aan.
 

Onderzoek en verwonder

De wetenschappelijke onderzoeksmethode is de rode draad door HOEZO. Dat is dan ook meteen het onderwerp van het eerste thema.

Onderzoek, verwonder en leer

Alle experimenten zijn opgebouwd volgens de wetenschappelijke onderzoeksmethode én de thema’s zijn opgebouwd volgens hetzelfde stramien.

Je leerling formuleert telkens een hypothese bij een grote onderzoeksvraag en op het einde ook een besluit. Elk thema bestaat uit kleinere onderzoeksvragen die resulteren in besluiten. Deze besluiten zijn meteen ook de vastzetkaders.

De ontdek en verwerkingsopdrachten staan telkens in het teken van de onderzoeksvraag.

Oefen en leer

Wie oefent, leert. In HOEZO oefenen je leerlingen op drie momenten in hun leerproces. Bij de ontdekkende opdrachten, bij de verwerking en bij de herhaling in ‘Test jezelf’. Maar HOEZO gaat nog verder.

Voor hoog- en meer begaafde leerlingen, of voor leerlingen die sneller klaar zijn met verwerkingsoefeningen, zijn er creatieoefeningen.
Leerlingen die op zoek zijn naar meer, kunnen aan het einde van elk hoofdstuk aan de slag met de pagina ‘verdieping’.

Op het einde van elk thema controleren je leerlingen of ze de leerstof begrepen hebben. Aan de hand van dit resultaat, krijgen ze oefeningen op hun eigen niveau aangeboden op Scoodle.
 

Coach je leerling

Lesgeven als een echte coach? Het kan! Met HOEZO begeleid jij je leerlingen en stuurt hen individueel bij waar nodig. Je wordt hierin ten volle ondersteund door de methode.

Zelfstandigheid

Je leerlingen gaan zelfstandig aan de slag met HOEZO. De leerstof wordt aangebracht aan de hand van opdrachten. De duidelijke instructies en verwijzingen naar extra oefeningen zorgen ervoor dat zij dit snel onder de knie krijgen.

HOEZO voorziet lesmateriaal voor elke leerling, ongeacht het niveau of tempo. Zo krijg jij de tijd om je leerlingen echt te coachen en bij te sturen waar nodig.

Aan de hand van het extra materiaal op Scoodle en de didactische tips in de handleiding leg jij je eigen accenten, aangepast aan je klasgroep.

 Selecteer kolommen 
Titel ISBN Prijs aantal
HOEZO 1 1u Leerwerkboek (incl. scoodle)
978-90-497-0012-6
€20,20
+
HOEZO 1 2/3u Leerwerkboek (incl. scoodle)
978-90-301-5278-1
€22,20
+
HOEZO 1 Lerarenkit
978-11-301-4434-5
€52,55
+