Klara Erkens, Marketing Manager basisonderwijs

16/06/2020

Na vier maanden verlaat Klara Erkens haar babybubbel om haar rol als Marketing Manager basisonderwijs bij Plantyn terug op te nemen. Terwijl zoontje Matthijs went aan de crèche, telt deze kersverse mama af naar haar ‘eerste’ werkdag. “Spannend, want iedereen is gegroeid, terwijl ik op professioneel vlak op pauze heb gedrukt.”

 


Back to work
“Ik werd voor de eerste keer mama, dus kon me moeilijk inbeelden wat me te wachten stond”, vertelt Klara. “Een wervelende periode, want je leert je kind en jezelf (opnieuw) kennen. De lockdown zorgde er bovendien voor dat ik helemaal afgesloten werd van de wereld. De cocon met mijn gezinnetje was fijn, maar ik mis toch ook het sociaal contact. Hoewel het een drempel is om Matthijs op de crèche af te zetten, gaat het deugd doen om mijn collega’s terug te zien en naar hun persoonlijke verhalen te luisteren.”

Doopsuiker
Waar Klara het meest naar uitkijkt? “Om mijn doopsuiker eindelijk uit te delen en als trotse mama mijn prachtig zoontje te laten zien! Maar ook om naast de zorgende persoon, terug een collega en een vriendin te kunnen zijn. Het sociale contact zal in eerste instantie vooral digitaal gebeuren, maar ik hoop iedereen ook snel in het echt terug te zien, op veilige afstand uiteraard.”

Supporter aan de zijlijn
“Ik ben Plantyn wel dankbaar om een goede vervanger te voorzien, die zonder problemen wat langer mocht blijven omdat ik een extra maand ouderschapsverlof opnam. Dat gaf me veel gemoedsrust. Ik vond het ook leuk om vanaf de zijlijn mee te kijken en vanuit een andere blik naar mijn werk te kijken. Het gaf me nieuwe inzichten. En als ik zag wat het team realiseerde, was ik vaak trots om bij Plantyn te werken. Nu heb ik extra veel zin om mijn plaats in het team terug in te nemen.”

Extra spannend
Toch blijft die eerste werkdag spannend. “Je baby voor de eerste keer achterlaten is sowieso moeilijk. En terugkeren naar een sector die zichzelf de laatste maanden moest heruitvinden is extra spannend. Dat maakt het komende jaar uitdagend. Want iedereen heeft nieuwe learnings, terwijl ik op de pauzeknop heb gedrukt. Toch heb ik heel veel zin om er samen met mijn collega's weer in te vliegen!”

Lees ook: Inge Dekeyser, regioverantwoordelijke in lockdown
DISQUS EMBED