Plantyner in de kijker: Ann Vergote

17/12/2019

Ann Vergote, onvermoeibare werkmier voor De Warmste Week

Al jaren staat Ann Vergote bij haar teamgenoten in Diksmuide bekend om haar onuitputtelijke energie en engagement. Het was dan ook geen verrassing dat ze het voortouw nam om allerlei acties op poten te zetten, wanneer een naaste collega een kankerdiagnose te verwerken kreeg. Mede dankzij de tomeloze inzet van Ann, werd in de aanloop naar de Warmste Week heel wat geld verzameld voor de borstkankercampagne Think Pink.

“Ik ben heus niet de enige Plantyner die acties organiseert voor het goede doel”, vertelt servicemedewerker Ann met een lach. “Maar het klopt wel dat ik de persoon ben die heel wat zaken voor De Warmste Week plant en coördineert. Waar die zin voor initiatief vandaan komt? Dat zit in mijn persoonlijkheid, vermoed ik”, vertelt ze. “Dingen organiseren en acties in elkaar steken die voor een goede sfeer zorgen, daar hou ik van.”

Hart onder de riem

De diagnose bij Anns collega zorgde ervoor dat de keuze voor een gepast goed doel dit jaar snel gemaakt was. “Maar we doen dit niet alleen voor haar. In het verleden zijn er nog collega’s geweest met een kankerdiagnose. Deze acties zijn dan ook voor hen allemaal”, legt Ann uit. “Het was snel duidelijk dat we voor De Warmste Week een ‘warmste collega’s-actie’ zouden starten, om hen allemaal een hart onder de riem te steken. We wisten meteen dat we ons voor de borstkankercampagne van Think Pink zouden inzetten.”

“Culinair verwend”

De voorbije weken vond onder meer een plantenveiling plaats, werd een spelletjesavond gehouden en werden de lekkerbekken in Diksmuide en Berchem flink in de watten gelegd met thema-ontbijten, bake-offs en allerhande kookinitiatieven. “Heel wat van die acties worden door de mensen op eigen houtje georganiseerd. Wat er dan precies op tafel komt, is uiteraard niet zo belangrijk. Maar ik kan niet ontkennen dat er onder de collega’s een aantal straffe hobbykoks zitten. We werden hier de voorbije weken culinair verwend’, glundert Ann.

Onvoorwaardelijke steun

Ann steekt heel wat tijd en energie in de verschillende acties, maar ze kan samen met de rest van het event-team ook rekenen op de onvoorwaardelijke steun van het bedrijf. “De directie juicht al onze activiteiten toe en er wordt steeds een mooi budget voor vrijgemaakt. Dat doet enorm deugd en is een extra stimulans om mensen te motiveren en te mobiliseren.”

Hechte teamspirit

Naast een mooie opbrengst voor De Warmste Week, leveren de acties voor Think Pink nog iets anders op: een hechte teamspirit onder alle collega’s. “’Het is mooi om te zien hoe er een echte verbondenheid ontstaat tijdens de evenementen”, zegt Ann. “Met z’n allen kijken we uit naar de acties en we leven er samen naartoe. De band tussen alle Plantyn medewerkers wordt zo versterkt, want je leert elkaar kennen in een andere sfeer. En natuurlijk wordt er ook heel wat afgelachen”, besluit Ann.

DISQUS EMBED