Hapklaar materiaal op Scoodle – Deze week in de kijker

19/03/2020

Op Scoodle vinden jullie sinds begin deze week de gratis lerarenkit Afstandsleren. We hebben een aanbod samengesteld dat vakoverschrijdend is en waarmee je leerlingen zinvol aan het werk kan zetten. Graag zetten we elke week drie pakketten in de kijker.

Voor leerlingen uit de eerste graad is er het hoofdstuk ‘Love is in the air’. We missen allemaal onze vrienden en familie die we niet kunnen zien. Door deze oefeningen worden leerlingen gestimuleerd om na te denken over relaties en vriendschappen. En krijgen ze daarvoor creatieve handvaten aangereikt: een gedicht schrijven voor een vriend of familielid, ‘love songs’ beluisteren, ‘you are awesome’ briefjes schrijven naar een klasgenoot,…. Dit hoofdstuk bestaat uit een werkboek, een werkboek met oplossingen, een handleiding en een mp3 bestand met ‘love songs’.

In ‘Mijn ecologische voetafdruk’ gaan leerlingen uit de tweede en de derde graad kritisch kijken naar hun eigen gedrag in functie van de klimaatopwarming. Aan de hand van een vragenlijst berekenen zij hun eigen ecologische voetafdruk. Thema’s zoals energie, mobiliteit en voeding worden onder de loep genomen. Nadien vergelijken leerlingen deze met de rest van de wereld en zetten de gegevens om in diagrammen. Als leerkracht kan je nadien de gegevens van de volledige klas samen voegen en samen met je leerlingen op zoek gaan naar tips and tricks.

Het dossier ‘Academische woordenschat’ helpt leerlingen uit de derde graad bij het verwerven of uitbreiden van hun academische woordenschat als voorbereiding op het hoger onderwijs.  Dit dossier bevat werkbladen met oefeningen met en zonder oplossingen (Word). De oefeningen zijn perfect zelfstandig te verwerken.

Heb je al een Scoodle-account? Activeer dan de gratis lerarenkit met deze activatiecodes:

-Afstandsleren lerarenkit eerste graad: PT-DCKT-QBZ6-W6RD-ND 
-Afstandsleren lerarenkit tweede graad: PT-DCKT-RYKV-GA9N-H8
-Afstandsleren lerarenkit derde graad: PT-DCKT-TDAE-AEVJ-3J

Je leerlingen gebruiken onderstaande codes en het stappenplan Hoe je leerlingenmateriaal activeren?

-Afstandsleren leerlingenmateriaal eerste graad: PT-STKT-CN6B-EKGS-VE
-Afstandsleren leerlingenmateriaal tweede graad: PT-STKT-PABR-WYBP-UX
-​Afstandsleren leerlingenmateriaal derde graad: PT-STKT-78YC-6MF5-FJ

Heb je nog geen Scoodle-account? Lees dan hier hoe je vlot van start gaat. 

DISQUS EMBED