5x virtuele belevenissen voor in de les

28/05/2020

In de laatste weken van het schooljaar gaan heel wat klassen nog op schooluitstap. En die vallen dit jaar door de coronamaatregelen in het water. Behalve als je op een virtuele uitstap gaat! Hieronder 5 leuke virtuele belevenissen om met je klas naartoe te swipen. 
Nodig je leerlingen uit voor een videochat, deel je scherm en… geniet van de klasuitstap! Maak de ervaring compleet en gooi er af en toe een quizvraag tussen om je leerlingen alert te houden. 

#1 Ga op reis door de tijd
Pimp je les over de Grieken en de Romeinen of de Egyptenaren met een virtuele tijdreis. Dat kan met de Discovery Tour van computerspelontwikkelaar Ubisoft. Een interactieve, geschiedenisgetrouwe en conflictvrije ervaring voor je leerlingen! Bij gebrek aan budget bekijk je gewoon de trailers op YouTube.

#2 Duik in het water
Trek jullie zwemvliezen aan en duik tussen de otters, de alligators of de beloega’s van het Georgia Aquarium. Hoe lang duurt het voor jullie Nemo en zijn papa spotten tussen de kleurrijke vissen in het Barrier Reef?

#3 Geniet van een wekelijkse portie luisterverhalen
Geef ook jullie oren de kost met gratis binnenpret van het Geluidshuis. Elke week vind je hier drie verse hoorspelen voor verschillende leeftijden. Luister naar verhalen over Kabouter Korsakov, het hof van Busleyden, de rattenvanger, het Gravensteen… Vul je les aan met een kleurplaat of spelletje in hetzelfde thema, te vinden op de website!

#4 Experimenteer met Technopolis
Dit jaar tóch met de klas naar Technopolis? Niet helemaal, maar je haalt Technopolis wel naar de klas. Of toch digitaal. In het Lockdownlab vind je heel wat filmpjes en blogartikelen om samen met je leerlingen te blijven experimenteren. 

#5 Ga op in de wereld van Roald Dahl
Hadden je leerlingen de afgelopen weken de kans om de klassiekers van Roald Dahl (nog eens) te lezen? Trek dan met hen naar het virtuele Roald Dahl museum of doe les-inspiratie op in de Engelstalige lesfiches over zijn boeken.

Lees ook: 5 tips: zo word je de beste leerkracht-op-afstand

 
DISQUS EMBED