Home   Blijf op de hoogte via onze blog     Werk mee aan Sleutel 6 en krijg een boekenbon!

12 september 2022

Werk mee aan Sleutel 6 en krijg een boekenbon!

resource-not-found

KU Leuven en Plantyn zoeken scholen en leerkrachten die mee willen werken aan Sleutel 6, een nieuwe tool om de begrijpend-leesvaardigheid op te volgen bij leerlingen in het lager onderwijs.

Wat is Sleutel 6?

Onderzoek toont aan dat de leesvaardigheid en het leesplezier van Vlaamse leerlingen achteruitgaan. Sleutel 6, een initiatief van KU Leuven en Plantyn, kan daar een oplossing voor bieden: dit wetenschappelijk onderbouwde instrument helpt de leesvaardigheid van leerlingen in het lager onderwijs in kaart te brengen én ondersteunt leerkrachten om hun didactisch handelen te versterken en gericht feedback te geven.

Wil jij ons helpen?

Wil jij als leerkracht je mening delen over Sleutel 6? Of is je school bereid om de toetsen van Sleutel 6 te testen bij leerlingen? Stuur dan vóór vrijdag 23 september 2022 een mailtje naar [email protected]. Eind september nemen we dan contact met je op.

We zijn op zoek naar scholen met diverse leerlingenpopulaties én naar startende en meer ervaren leraren. De testen vinden plaats tussen februari en juni 2023.

Wat krijg je in ruil?

In ruil voor je hulp krijg je als leerkracht een exclusief voorproefje van Sleutel 6 én een boekenbon ter waarde van € 20. Neem je deel als school? Dan bezorgen we jouw school een rapport dat meer inzicht geeft in de leesontwikkeling van de leerlingen. Ook reiken we jullie handvatten aan om die ontwikkeling verder te stimuleren.

Ontdek alvast meer over de screeningtools en breedbeeldtools van Sleutel 6. Benieuwd wat andere leerkrachten ervan vonden? Lees dan zeker de feedback van juf Sofie!