Leeskoesterboekje

Lezen stimuleren bij leerlingen

blog-article header leeskoesterboekje

Door boekenmeester Jan

Het Leeskoesterboekje stimuleert het leesplezier

Het Leeskoesterboekje  stimuleert het leesplezier  bij kinderen. Het groeit mee met jouw leerling van het 3de tot het 6de leerjaar. Het boekje werd geschreven door boekenmeester Jan die de kinderen uitnodigt om mee te reizen door de wereld van boeken.

"Als je bij mij een reis boekt, dan beloof ik je dat je de meest fantastische leesavonturen zal beleven. Na je leesreis kan je dan jouw belevenissen neerschrijven, tekenen… in je persoonlijke Leeskoesterboekje."

Alle boeken die de leerling leest kunnen in dit boekje worden bijgehouden en verwerkt. Het boekje zorgt ervoor dat er gemakkelijk kan worden  gepraat  over de boeken die worden gelezen: in de klas, thuis of onder elkaar. Via verschillende  opdrachten en activiteiten  gaan de leerlingen zelfstandig aan de slag rond boeken en geven ze uiting aan hun leeservaring.

Benieuwd naar het Leeskoesterboekje?

Dan kan je hier al eens door een voorbeeldboekje bladeren. Hier staan een paar van de vele leuke activiteiten in waarmee je leerlingen aan de slag kunnen:

resource-not-found

Maak van elke kind een Kanjer in taal en spelling!

Het Leeskoesterboekje sluit aan bij De Taalkanjers maar kan zeker ook apart bij elke andere taalmethode gebruikt worden. 

Bij De Taalkanjers voorzien we steeds een duidelijke focus per les. We bieden een geïntegreerd meersporenbeleid aan, zowel op papier als digitaal, dat je helpt om op maat van jouw klas te werken. Leesplezier staat centraal met extra aandacht voor technisch en begrijpend lezen t.e.m. het zesde leerjaar.

Ontdek alles over De Taalkanjers